Iklan Banner

Contoh Laporan Kegiatan Berbahasa Sunda

Laporan Kegiatan Bahasa Sunda

omndo.com - Laporan kegiatan merupakan laporan hasil dari sebuah kegiatan yang telah dilaksanakan. Laporan ini biasanya dibuat oleh panitia penyelenggara sebagai laporan pertanggung jawaban dari acara tersebut. Laporan kegiatan biasanya memakai bahasa Indonesia dalam penulisannya, namun ada beberapa organisasi juga menuliskan laporan kegiatan dalam bahasa daerah, salah satunya adalah bahasa Sunda.

Salah satu alasan mengapa sebuah laporan dibuat dalam bahasa daerah adalah sebagai cara melestarikan bahasa daerah agar tetap ada dan dikenal oleh masyarakat daerah tersebut. Pada artikel kali ini, omndo.com akan memberikan contoh laporan kegiatan dalam bahasa Sunda.
Baca Juga: Contoh Proposal Kegiatan Pramuka


Laporan Kegiatan Bahasa Sunda


I. Bubuka
Dina waktos ayeuna, seni budaya sareng budaya Indonésia dipangaruhan pisan ku budaya deungeun. Ningali ieu, dina ngamajukeun sareng ngembangkeun sareng pikeun ngenalkeun budaya urang ka generasi muda hususna sareng komunitas anu langkung umum sacara umum ogé ka komunitas asing, éta kedah difahami sareng internalisasi kabinékaan budaya anu aya di Bumi Ibu anu tercinta ieu.

Salaku tambahan, ngokolakeun sareng ngamekarkeun ogé ngenalkeun budaya sorangan ogé mangrupikeun unsur penting dina kagiatan promosi dina hal pariwisata. Dina raraga ngajawab di luhur, Yayasan Cahya Widi Kesultanan Kanoman Cirebon nyiptakeun program "Lima Wanda Panuluh Caruban" acara di Istana Kanoman di Cirebon - Jawa Kulon.

II. Jenis Kagiatan
Aktivitas anu parantos réngsé nyaéta:
a. Tari Topeng Wanda
b. Tari Niti Rasa

III. Tujuan Kagiatan
Tujuan tina Prestasi Tari Wanda Panuluh Wanda Panuluh Caruban nyaéta:
1. Milu ngareuahkeun seni sareng budaya di Cirebon.
2. Ngawétkeun budaya sareng budaya tradisional
3. Ngadukung Program Pariwisata
4. Salaku motivasi pikeun sakumna tingkat masarakat pikeun teras damel
5. Ngajajah poténsi seni janten salah sahiji komoditas jero pangwangunan régional hususna dina bidang pariwisata & Perusahaan Kreatif
6. Bubuka rohangan hiburan sareng aprésiasi masarakat
7. Ngenalkeun budaya tradisional ka generasi muda supados budaya tradisional dipiharep tetep dipikacinta sareng aya di tengah budaya modern / barat.
8. Minangka upaya pikeun ngawétkeun budaya anu ayeuna janten lunta ku budaya luar.
9. Minangka acara taunan sareng atraksi wisata di wisata ka Cirebon.

IV. Nami Aktipitas
Ngaran Aktivitas:
"Lima Wanda Panuluh Caruban"

V. Dasar Kagiatan
Kagiatan ieu dilaksanakeun dumasar kana:
Diskusi gabungan antara Pangeran Patih Kasultanan Kanoman Cirebon, P. Raja Mochamad Qodiran sareng para Pengurus Yayasan Prima Ardian Tana, Ibu Nani Taufik sareng Seniman Cirebon. ngeunaan Pagelaran Kasenian sareng Kabudayaan di Cirebon.

VI. Sasaran Kagiatan
1. Masyarakat Cirebon
2. Wisatawan Lokal
3. Wisatawan Mancanegara
4. Penggemar Seni Budaya
5. Kalangan Siswa Siswi Sanggar Sanggar Seni Tradisional
6. Undangan
7. Komunitas-Komunitas Kreatif

VII. Jumlah Pamaén
Nayaga/Pengrawit 20 Orang
Penari Topeng Pembuka 2 Orang
Maestro Topeng Panji 1 Orang
Maestro Topeng Samba 1 Orang
Maestro Topeng Rumyang 1 Orang
Maestro Topeng Tumenggung 1 Orang
Maestro Topeng Klana 1 Orang
Penari Topeng Panji 5 Orang
Penari Topeng Samba 5 Orang
Penari Topeng Rumyang 5 Orang
Penari Topeng Tumenggung 5 Orang
Penari Topeng Klana 5 Orang
Penari Niti Rasa 7 Orang
Kincang (Pembantu Penari Niti Rasa) 3 Orang

VIII. Undangan Hadir
1. Sultan Raja Emiruddin (Sultan XII Kesultanan Kanoman Cirebon)
2. Sultan Abdul Ghani Natadiningrat (Sultan Kacirebonan)
3. Bpk. Bambang Katjaswara (Yayasan Prima Ardian Tana)
4. Bpk. Novri Hirnanda (Yayasan Prima Ardian Tana)
5. Drs Andi Mahidi (Kabid Kesos BKPP Wilayah Jabar)
6. Bpk. Peter Purnomo (Penggagas Komunitas Kuno, Kini, Nanti)
7. Mahasiswa Asing dari 7 Negara
8. Ketua Ketua Sanggar Seni Tradisional
9. Perwakilan Komunitas Sobat Budaya
10. Perwakilan Komunitas-Komunitas Kreatif
11. Masyarakat Wilayah 3 Cirebon

IX. Kehadiran Hadirin
Jumlah tontonan anu hadir nyaéta 700 urang

X. Media sareng Publikasi
Panitia pangatur ngayakeun léngkah-léngkah promosi pikeun ngagentos kagiatan "Lima Wanda Panuluh Caruban" dina bentuk:
  • Promosi dina Media Sosial (Twitter, Facebook, Instagram)
  • Pemberitaan Media Cetak

XI. Ngawujudkeun Waktu sareng Tempat Dilaksanakeun
Kegiatan pagelaran seni parantos réngsé dina:
  • Dinten / kaping: Minggu, 18 Agustus 2019
  • Waktos: 19.30 - 23.00 WIB
  • Tempat: Kawasan Kasultanan Siti Inggil Kanoman Cirebon
XII. Struktur Organisasi
  • Jalma nu tanggung jawab: Gusti Sultan Raja Moch. Emiruddin
  • Gagasan Aktivitas: Pangeran Patih Raja Moch. Qodiran
  • Produser: Pangeran Patih Raja Moch. Qodiran
  • Panggung Panggung: Pangéran patih Raja Moch. Qodiran
  • Diréktur Musik: P. Mamat Nurachmat
  • Cahaya: H. taufik
  • Desainer Sora: Dedy Kampleng
  • Sutradara Artistik: Ratu Raja Arimbi Nurtina, ST., M.Hum
  • Damel: Radén Sari
  • Papakéan: Eem Siti Maemunah
  • Humas: Ceppy Iriawan
  • Peralatan: Dodi
  • Konsumsi: Gendis Katering
  • Kreatif: Agung, Panji, Dwi
  • Kaamanan: Iwok

XIII. Ngawujudkeun Anggaran
Napel...

XIV. Evaluasi Kagiatan
Salila acara éta, Pagelaran Tari ditunda dugi ka sajam kusabab hujan, nanging, Undangan, Perwakilan Bobotoh sareng masarakat ogé tetep ngantosan dugi hujan lirén sareng tiasa nikmati acara kalayan kabagjaan, pesenan, sareng kasalametan. Khusus pikeun para penari anu milu ngahargaan prestasi tari Wanda Panuluh Caruban Lima, minangka input pikeun kagiatan Pagelaran Tari salajengna bakal tiasa ngalibatkeun langkung aktor sareng panongton, sareng pikeun waktos palaksanaan tiasa ditetepkeun sacara teratur sateuacanna supados pagelaranana langkung seueur diatur deui.

XV. Nutup
Ku sabab kitu urang ngadamel laporan kagiatan ieu. Kami, panitia tina Lima Wanda Panuluh Caruban, badé ngahatur nuhun ka Sponsor, Undangan, Komunitas sareng seniman anu terlibat dina pagelaran ieu. Kanggo partisipasi anjeun sareng kerjasama anu saé dina tim panitia sareng ngiringan palaksanaan awal dugi ka akhir acara, mugia Seni Budaya Budaya Cirebon tiasa langkung dikenal ku masarakat anu langkung lega, sareng ogé mugia dina kagiatan anu bakal janten langkung saé dina ngerjakeun program kerja. Upami aya kakurangan naon anu bakal kajantenan bakal dilereskeun dina acara anu bakal datang sareng kauntungan anu aya dina acara ieu tiasa dianggo salaku rujukan pikeun pangwangunan salajengna. Kusabab ieu, dina kasempetan anu bahagia ieu kami mangrupikeun atas sadaya pertunjukan nari Wanda Panuluh Caruban, hatur nuhun.

Berlangganan update artikel terbaru omndo.com via email:

Belum ada Komentar untuk "Contoh Laporan Kegiatan Berbahasa Sunda"

Posting Komentar

Berkomentarlah sesuai topik dan tidak mengandung unsur SARA. Terima kasih.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel